Αυτό Το 1 Και Μοναδικό Λάθος Καταστρέφει Τη Μεταφορική Σου. Δες Γιατί.

 

Το τμήμα παραγγελιών σας χρησιμοποιεί ακόμη «post-it» και το λογιστήριό σας χρησιμοποιεί υπολογιστικά φύλλα για την παρακολούθηση και τον προγραμματισμό παραγγελιών. Αντιλαμβάνεστε πλέον ότι χρειάζεστε μια πιο ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των παραγγελιών, την παρακολούθηση των αποστολών και τη βελτιστοποίηση των διαδρομών αποτελεσματικά. Πρέπει λοιπόν να βρείτε ένα πρόγραμμα ERP ειδικά για τη μεταφορά που θα σας προσφέρει λειτουργίες όπως παρακολούθηση παραγγελιών σε πραγματικό χρόνο, βελτιστοποίηση διαδρομής και ενσωματωμένη διαχείριση αποθέματος.

Τι θα κάνετε: Μας καλείτε. Συζητάμε αναλυτικά τις ανάγκες σας. Δημιουργούμε μαζί ένα σχέδιο μετάβασης που περιγράφει τα βήματα, όπως τη μετεγκατάσταση δεδομένων, την εκπαίδευση εργαζομένων και μια ημερομηνία έναρξης λειτουργίας, διασφαλίζοντας ότι όλα τα μέλη της ομάδας σας γνωρίζουν τους ρόλους τους στη μετάβαση. Σε κάθε βήμα μας εμπιστεύεστε και προχωράμε. Μαζί. 

Τι κάνουμε εμείς: Προσδιορίζουμε όλα τα σχετικά δεδομένα στα υπολογιστικά φύλλα όπως παραγγελίες πελατών, διευθύνσεις παράδοσης και ιστορικά δεδομένα διαδρομής, που πρόκειται να μεταφερθούν στο σύστημα ERP της Xit. Προγραμματίζουμε συνεδρίες εκπαίδευσης για τους διεκπεραιωτές και τους οδηγούς σας για να τους διδάξουμε πώς να χρησιμοποιούν το σύστημα ERP για βελτιστοποίηση διαδρομής, παρακολούθηση παραγγελιών και διαχείριση αποθέματος.

Το μέλλον: Μετά από έξι μήνες, αξιολογείτε τον αντίκτυπο του συστήματος και διαπιστώνετε ότι έχει μειώσει σημαντικά το κόστος παράδοσης και έχετε βελτιώσει την ικανοποίηση των πελατών σας. Αποφασίζετε να επενδύσετε σε πρόσθετη εκπαίδευση για να μεγιστοποιήσετε περαιτέρω τις δυνατότητές του προγράμματος.

Η μετάβαση από τη χρήση υπολογιστικών φύλλων στο πρόγραμμα ERP (Enterprise Resource Planning) της Xit μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα, την ακρίβεια των δεδομένων και τις συνολικές επιχειρηματικές λειτουργίες σας. Ακολουθούν τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε αυτήν τη μετάβαση:

1. Προσδιορίστε τις ανάγκες σας:

Αξιολογήστε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της εταιρείας μεταφορών σας. Για ποιες εργασίες χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή τα post-it και την «χαρτούρα»; Τι χρειάζεστε από ένα σύστημα ERP για να αντικαταστήσετε αυτές τις λειτουργίες; Προσδιορίστε τα βασικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που χρειάζεστε.

2. Ερευνήστε τις επιλογές ERP:

Ερευνήστε προγράμματα ERP που καλύπτουν τον κλάδο και τις ανάγκες σας. Αναζητήστε λύσεις λογισμικού που προσφέρουν τις δυνατότητες που προσδιορίσατε στο βήμα 1. Βρείτε το συνεργάτη που ευθυγραμμίζεται καλύτερα με τους επιχειρηματικούς σας στόχους. Έχει εμπειρία; Καταλαβαίνει την ορολογία σας; Σας φαίνεται ότι του εξηγείτε από την αρχή την λειτουργία και τους κανονισμούς του κλάδου σας; Έχει ξανακάνει αντίστοιχες λύσεις; 

3. Σχεδιάστε τη μετάβαση:

Δημιουργήστε ένα σχέδιο μετάβασης που περιγράφει τα βήματα για τη μετεγκατάσταση από τα υπολογιστικά φύλλα στο πρόγραμμα ERP. Αυτό το σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει χρονοδιαγράμματα, ευθύνες και ορόσημα. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι κατανοούν τη διαδικασία.

4. Μεταφορά δεδομένων:

Προσδιορίστε τα δεδομένα στα υπολογιστικά φύλλα που πρέπει να μεταφερθούν στο σύστημα ERP. Ανάλογα με το λογισμικό, μπορεί να υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία ή υπηρεσίες για να βοηθήσουν στη μετεγκατάσταση δεδομένων. Εξασφαλίστε την ακρίβεια των δεδομένων κατά τη μεταφορά.

5. Κατάρτιση και εκπαίδευση:

Εκπαιδεύστε την ομάδα σας στο πώς να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το σύστημα ERP. Αυτό μπορεί να απαιτεί επίσημες εκπαιδευτικές συνεδρίες, σεμινάρια ή πρόσβαση σε πόρους υποστήριξης που παρέχονται από τον πάροχο ERP. Ενθαρρύνετε το προσωπικό σας να γίνει εξοικειωμένο με το νέο λογισμικό.

6. Πλήρης ανάπτυξη:

Μόλις οι δοκιμαστικές φάσεις είναι επιτυχείς, προχωρήστε με την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος ERP στον οργανισμό σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα δεδομένα έχουν μετεγκατασταθεί και ότι οι χρήστες είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν το νέο λογισμικό.

7. Παρακολούθηση και Βελτιστοποίηση:

Παρακολουθείτε συνεχώς την απόδοση του συστήματος ERP σας και συλλέγετε σχόλια από τους χρήστες. Προσδιορίστε τυχόν περιοχές που μπορεί να χρειάζονται βελτιστοποίηση ή προσαρμογή για την καλύτερη κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών σας.

9. Υποστήριξη και Συντήρηση:

Δημιουργήστε ένα σύστημα υποστήριξης για τους χρήστες ERP σας. Αυτό περιλαμβάνει μια σύμβαση υποστήριξης με την εταιρεία παροχής Λογισμικού. Ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό για να επωφεληθείτε από νέες δυνατότητες και ενημερώσεις ασφαλείας.

10. Ενθαρρύνετε την Υιοθεσία:

Προωθήστε τα οφέλη του συστήματος ERP στον οργανισμό σας. Δείξτε στους εργαζόμενους πώς βελτιώνει τις καθημερινές τους εργασίες και συμβάλλει στη συνολική αποτελεσματικότητα. Ενθαρρύνετε εσείς οι ίδιοι εντός εταιρείας μια θετική στάση απέναντι στη μετάβαση.

 

Μην ξεχνάτε ότι: η μετάβαση από ξεπερασμένες διαδικασίες σε ένα σύγχρονο σύστημα ERP μπορεί να απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά τα μακροπρόθεσμα οφέλη όσον αφορά την αυξημένη απόδοση, την ακρίβεια και την προβολή των δεδομένων σας είναι πάρα πολύ σημαντικά για την επιχείρησή σας. Είναι ένα βήμα προς τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών σας και τη δυνατότητα καλύτερης λήψης αποφάσεων. Καλέστε μας. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!